Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Geen BK voor Bart Wellens : opname in UZ ziekenhuis, even in levensgevaar

Zondagvoormiddag gaf ploegleider Hans Van Kasteren (Telenet-Fidea) meer info over het forfait van Bart Wellens aan het BK.

Bart Wellens was zaterdag ziek met een koortsaanval tot 40°C.

Hij is ondertussen opgenomen in het UZ Antwerpen ziekenhuis. 

Het afzeggen van Bart Wellens werpt een schaduw op het BK. Wellens was een podiumkandidaat.

Bart Wellens was zaterdagnacht even in levensgevaar. Dat vertelde manager Hans van Kasteren op het persmoment van Telenet-Fidea. De Kempenaar kreeg kort na de middag koorts. Die bleef stijgen, tot om en bij de 40 graden.

Hij kreeg ook pijn aan de hartstreek en werd opgenomen in het ziekenhuis op de afdeling Intensieve Zorgen. Ondertussen is zijn toestand stabiel, maar het spreekt voor zich dat Wellens niet zal starten op het BK.

De problemen staken zaterdagnamiddag de kop op. Een uur nadat hij op training aan broer Geert nog vertelde dat hij superbenen had en dat hij zich bekwaam achtte op in Hooglede-Gits kampioen te worden, kreeg Wellens een grieperig gevoel. Daarop begon zijn
lichaamstemperatuur met het uur te stijgen.

Echtgenote aan de zijde
Rond 22 uur ging die temperatuur naar veertig graden en werd Bart overgebracht naar het ziekenhuis in Geel. Daar kreeg Wellens om 3u30 problemen met de hartspier zodat hij moest overgebracht worden naar het UZ Antwerpen waar men een tijdlang voor zijn leven gevreesd heeft. Zijn echtgenote Lentl bleef al die tijd bij hem.

Nu stabiel
Gelukkig is zijn toestand nu stabiel maar het seizoen van Bart Wellens zit er natuurlijk op.
Om de andere renners van de ploeg niet te storen in hun gemoedsrust werd het nieuws stil gehouden tot zondagmorgen. Bart Wellens en Hooglede-Gits is geen gelukkig samengaan. Toen hij de eerste keer aantrad in West-Vlaanderen moest hij onderkoeld opgeven.


Het BK in Hooglede-Gits had voor Bart Wellens een hoogtepunt in het seizoen moeten zijn. Tijdens dit seizoen sukkelde hij al met zijn rug.

Foto archief / N

Deel dit artikel